З яблук неочищаючи їх
від шкірки, видаляють насіннєві гнізда; отвір який утворився заповнюють цукром.
Після чого їх викладають на деко, підливають невелику кількість води і печуть в
жарові шафі 125-20хв (в залежності від сорту яблук).
Яблука після видалення
насіннєвих гнізд розрізують і варять. Відвар проціджують, яблука протирають,
змішують з відваром, додають цукор, лимонну кислоту і доводять до кипіння.
Потім тоненькою цівкою вводять просіяну манну крупу і варять, помішуючи до
утворення густої пінистої маси, яку розливають у форми й охолоджують.
Яблука без насіннєвого
гнізда або сливи після видалення кісточки кладуть на лист, наливають невелику
кількість води і запікають у жарові шафі. Потім їх охолоджують і протирають. В
утворене пюре додають цукор, яєчний білок і збивають на холоді до утворення
пухкої маси. Підготовлений желатин розчиняють, помішуючи, на водяному марміті і
проціджують. Розчинений желатин вливають тоненькою цівкою у збиту масу, безперервно
і швидко помішуючи вінчиком. Масу розливають у форми і охолоджують.
Варять густу в’язку
манну кашу з виходом 1кг крупи 4 кг каші, охолоджують до температури 60-70°С,
додають сирі яйця і перемішують. Підготовлену масу порціонують, надаючи виробам
биточкам – округлої форми, котлетам – овально –приплюснуту з одним загостреним
кінцем, панірують в сухарях і смажать на жирі 10хв.
|
|
|||
Варять густу в’язку
манну кашу на суміші молока і води з виходом 1кг крупи 4 кг каші, охолоджують
до температури 50-60°С, додають сирі яйця і перемішують. Підготовлену масу
порціонують, формують кружальця. На середину кладуть начинку, краї з’єднують,
так щоб начинка була всередині виробу, обкачують у сухарях, надаючи овально -
приплюснутої форми, і смажать з обох боків до утворення рум'яної кірочки.
Лимон нарізаний
тоненькими кружечками, подають на розетці. В стакан або чашку наливають заварку
чаю і доливають кип'ятком. Цукор кладемо в стакан з чаєм, лимон безпосередньо
перед подачею. Можна лимон подати окремо на розетці.
Фарфоровий чайник
споліскують окропом, насипають чай, заливають окропом на третину об’єму
чайника, закривають кришкою, накривають серветкою, дають настоятися 5 - 10хв.
Потім доливають чайник окропом. На порцію чаю (200 мл) витрачають 50 мл
заварки, що рівноцінно 2г сухого чаю.
|
||||
Комментариев нет:
Отправить комментарий