Організація обслоговування



Фаянсовий посуд має жовтуватий відтінок, при простукуванні має глухий звук, товстостінний, не просвічується. Цей посуд має меншу механічну міцність, важчий порівняно з фарфоровим. ' Фарфор і фаянс досить довго зберігають тепло, вони стійкі проти дії кислот, тому й використовуються для виготовлення столового посуду. Художнє оформлення фарфорового і фаянсового посуду може визначатися назвою підприємства. Так, підприємства люкс і вищої категорії використовують фірмовий посуд, який виготовляють за спеціальним замовленням. Керамічний посуд широко використовують у підприємствах громадського харчування України. Це національний посуд. Колір посуду від світло-жовтого до темно-коричневого. Зверху вироби покриті поливою (майолікові вироби). В асортимент посуду входять горщики, макітри, миски, тарілки, келихи, чайні сервізи, соусники для сметани, глечики, кухлі, вази для квітів та ін. Горщики використовують для приготування і подавання тушкованих страв, у макітрах подають вареники, галушки, буцики, миски використовують для подавання перших страв. Скляний і кришталевий посуд використовують для сервірування столів у ресторанах, барах, кафе та для подавання різних напоїв, десертів, плодів і ягід, кондитерських виробів, салатів-коктейлів.


http://ua.textreferat.com/images/referats/14041/image008.jpghttp://ua.textreferat.com/images/referats/14041/image009.jpg


http://ua.textreferat.com/images/referats/14041/image011.jpg


http://ua.textreferat.com/images/referats/14041/image012.jpg

http://ua.textreferat.com/images/referats/14041/image013.jpg
http://ua.textreferat.com/images/referats/14041/image014.jpg












Комментариев нет:

Отправить комментарий