Навчально – методичне забезпечення: інструкційно
технологічні картки приготування компотів, киселів.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
|
||||
|
|
||||
Чорницю, або смородину,
вишню перебирають, видаляють плодоніжки, миють у вишні видаляють кісточку.
Фрукти і ягоди протирають. Сік віджимають і проціджують. Вичавки заливають
гарячою водою ( на одну частину вичавок 5-6 частин води), проварюють при
слабкому кипінні 10-15 хв, та проціджують. В отриманий відвар (частину його
охолоджують і використовують для розведення крохмалю) додають цукор, доводять
до кипіння і при безперервному помішуванні відразу вливають приготовлений
крохмаль, знову доводять до кипіння і додають віджатий сік.

|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|
|
|||
Желатин замочують у
холодній воді для набухання. Лимони (апельсини, мандарини) промивають, знімають
цедру і зачищають її від білих волокон, потім нарізують тоненькою соломкою. З
лимонів (апельсинів, мандаринів) відтискають сік і зберігають його у
холодильній шафі в посуді, що не окислюється. Для приготування сиропу воду
доводять до кипіння, додають цукор, цедру, потій вводять набухлий желатин і,
помішуючи, розчиняють його. Після чого вводять підготовлений сік, проціджують
сироп, розливають у формочки й охолоджують.

Комментариев нет:
Отправить комментарий