Приготування холодних закусок з мяса та риби




На сьогоднішньому уроці я хочу вас познайомити з таким поняттям як – сюрстремінг  (швед.  surströmming, «кислий оселедець») - це ферментований (зброджений) оселедець з особливо міцним запахом, частина традиційної північно-шведської кухні щонайменше з 16 століття. Для сюрстремінгу використовується така кількість солі, якої якраз достатньо, щоб запобігти гниттю,  тобто хімічному розкладанню сирої риби. Шестимісячний процес бродіння надає слабо - солоній рибі характерний сильний запах і трохи кислуватий смак. При відкриванні банки з сюрстремінгом виходить сильний, навіть задушливий запах, тому страву часто вживають на відкритому повітрі. За даними японського дослідження, щойно відкрита банка сюрстремінгу має один з найбільш гнилих запахів їжі в світі, навіть більше, ніж аналогічно ферментовані рибні страви, такі як корейська  hongeohoe (хенгое) або японська kusaya (кусая). Деякі великі авіалінії, заборонили перевозку цієї консервованої риби з огляду на те, що жерстянки під тиском можуть вибухати. Виробники сюрстремінгу ж назвали ці авіалінії «культурно неграмотними», мовляв, це міф, ніби консервована риба може вибухати.















.









































-



















-
-









































Комментариев нет:

Отправить комментарий